Árpáddal és Böbével kirándultak az osztrák vasútbarátok

Ismét külföldi vasútbarátoknak szerveztek négynapos hazai különvonatozást. Most épp az osztrákok voltak soron, akik nosztalgia motorkocsikból élvezhették a Balaton látványát, és a Dél-Dunántúl lankás domborzatát.

Böbe, a Nosztalgia ABbmot motorkocsija halad Balatonfőkajár előtt.

Szombaton indultak Győrből, Böbe volt olyan kedves, és elhozta őket Celldömölkön át Tapolcára. Másnap aztán, szintén a Nosztalgia ABbmot motorkocsijával, egésznapos programként, megkerülték a Balatont. Reggel Tapolcáról indulva, délelőtt az északi part mentén haladtak végig, majd a szabadbattyáni irányváltást követően délután a déli part következett. Balatonszentgyörgyön át érkeztek vissza Tapolcára.

Ő már Árpád, a Nosztalgia Aamot sínautóbusza. Fonyódot hagyja maga mögött a különvonat, háttérben a Badacsonnyal és a Guláccsal.

Hétfőn balatoni hajókázás, majd az Árpád rotyogása volt a terv. Délután indultak el Fonyódról az Aamot gyorssínautóbusszal Kaposváron és Dombóvár alsón át Pécsre. Innen a következő reggelen folytatták dél felé az utat: Villányig Árpáddal, onnan busszal mentek tovább Eszékre. Este Villánykövesden foglalták el újra a helyüket a sínbusz fedélzetén, amivel aztán újra a baranyai megyeszékhelyig utazhattak, mely egyúttal a nosztalgia kirándulás végállomását is jelentette.

Kedd reggel Palkonya és Villánykövesd között rotyogott a sínbusz az osztrákok alatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *