Egy jó Király a szabadnapján sem pihen

Hétfőn két napra az alapítványi Tízes Nohab felmentést kapott az alföldi anyagolási munkálatok alól, hogy ezt követően rögtön kettő tehervonatot is célba juttasson a Dunántúlon.

Szélerőmű-mezőn hasít át a Király az ötösön.

Megbízása szerint egészen szeptember végéig dolgozik a Nohab-GM Alapítvány M61,010-ese a Szolnok – Békéscsaba vasútvonal anyagvonataival. A hét elejére azonban kimenőt kapott a tiszántúli megbizatásáról, hogy először egy Győr-Rendező – Székesfehérvár, majd egy Hajmáskér – Papkeszi tehervonatot vigyen el célállomására. Így ma az ötös, majd a huszonhetes vasútvonalon is dolgozott sokak kedvenc mozdonya.

Igazi tavaszi hangulat, immár útban Papkeszire.

Elsőként a székesfehérvári ipartelepek számára szállított cseppfolyós földgázt, majd késő délután a peremartoni műtrágyagyár részére vitte el a rakott műtrágyás vagonokat. Mindkét szerelvényt a Rail Cargo Hungaria megbízásából, az MTMG Zrt. kötelékében továbbította a 010-es. A nap zárásaként várhatóan az esti órákban fog visszatérni gépmenetben Ferencváros állomásra, ahol holnapig biztosan maradni fog. Hátha jut neki egy újabb munka, mielőtt visszatérne Szajolra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *