Elköszöntek a Csörgők a lajosmizsei vonaltól

A héten véget ért egy korszak a 142-es vonalon, az esztergomi villamosítással átvették a csörgős személyvonatok helyét a felszabadult Desiro motorvonatok. Búcsú a kispesti dízelromantikától.

A kissé megkopott, retró festésű 2143-as “Csíkoska” érkezik Köki bejáratához. Egy másik pofás klasszik Gyál előjelzőjénél.

Szombat reggel elment az utolsó menetrend szerinti M41-es vontatta személyvonat Lajosmizséről. Helyüket a 2-es vasútvonal villamosítása, és Flirtekkel való kiszolgálása miatt felszabaduló Desirók veszik át. Emellett az esztergomi Desirókból jutni fog még a Székesfehérvár környéki vonalakra is, többek között a Székesfehérvár – Tapolca, Székesfehérvár – Komárom – Esztergom közt járó személyvonatokon számíthatnak az utasok a klímás, alacsony padlós járművek jelentette színvonal növekedésre. A nagy dunántúli terelés miatt jelenleg vonatpótló buszokkal kiszolgált Pusztaszabolcs – Székesfehérvár vonalon is nagy valószínűséggel reménykedhetnek a mezőföldi ingázók, hogy a vágányzár végével búcsút inthetnek a háromrészes Bz szerelvényeknek is.

Alkonyati csörgés. 2918 élén a 2156-os. A szerdai döglés áldozatát, a 2164-est cibálja befelé Kispesten a 2110-es.

Az utóbbi időkben egyre több baj volt, nem csak itt, de országszerte is a Csörgőkkel. Az utolsó három nap mindegyikén volt egy-egy szolgálatképtelenné vált mozdony miatti vonatlemondás, vagy desirós pótlás a mizsei vonalon. A szombat reggeli, utolsó csörgős személy is egy péntek esti meghibásodás miatt sikeredett két mozdonyosra, és szerda délután is akadt egy Gyálról visszafordult S21-es, ami a 2164-es felsőpakonyi fekve maradása alkalmából futott be kettő M41-essel és 8 kocsival a Nyugatiba. Reméljük a Desirók üzemkészsége az elvártnak megfelelően alakul, és ezáltal nem csak az utaskomfort, de a menetrendszerűség is javulni fog Budapest és Lajosmizse között.

Még mindig Kispest. Döcögés “Motorkával” a Kártoló utcában.

“Menetrenden a jövő!” Hirdette egykor a MÁV a vadiúj német motorvonatokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *