Ez a hétvége a Nohabokról szólt

A németek kifizették, a hazai vasútrajongók és fotósok pedig, velük együtt, köszönik, nagyon is élvezték. Garantáltan szóvicc mentes képes összefoglaló a múlt hétvégi IGE különvonatokról.

Balatonfüred határában tempózik a három Nohab Tapolca felé.

Tapolcán egy kisebb mozdonyparádé is belefért a visszaút előtt.

A bajorországi IGE Erlebnisreise und Reiseservice GmbH főként Nohab rajongóknak szervezett egy kiadós vonatozást a Balaton partjára, és Palócország fővárosába, Balassagyarmatra. És hogy legyen valami külön pikantériája is az eseménynek, a Hersbruck állomásáról csütörtökön induló sonderzug-ot az Altmark-Rail kötelékébe tartozó My 1155 típusjelű mozdony hozta el Magyarországra, ami végül az M61,006-os Nohabbal kiegészülve jutott el a határtól Budapestre.

A vasútfotósok két nagy ellensége, az időjárás és a vonatok közül, most az előbbinek sikerült bosszúságot okozni a Napot eltakaró, hirtelen jött felhő képében.

Másnapra vegyesvonat jutott a nógrádi útra. Acsa-Erdőkürt előtt halad a furcsa különvonat Balassagyarmat felé.

A fő attrakció a pénteki napra jutott, amikor is a szerelvény az M61,010; M61,006 és My 1155-ös mozdonyok alkotta trióval megkerülte a Balatont. A látványosság reggel indult el a Keleti pályaudvarról, és az északi parton át Tapolcára vezetett az útja. Itt még az állomás fűtőháza előtt egy kisebb Nohab-parádéra is futotta. A különvonat a délutáni visszaúton Keszthely felé, a déli parton tért vissza a Keletibe.

Balassagyarmat, már a körüljárás utáni percekben.

Kárpótlásul az előző napi bakiért, a megfelelő irányból szép felhőket sodort a szél a nógrádi táj fölé.

Szombaton, a német vagonokat hátrahagyva, 3 Bhv és 6 Eas kocsiból álló, a hazai vasúton mára már fehér hollónak számító vegyesvonati szerelvénnyel indultak útnak Aszódon át Balassagyarmatra. A menet élén ezúttal is a hatos Nohab díszelgett. Sajnos ugyanerre a napra jutott az M40,209-es Púpos tapolcai különvonata is, így sok vasútbarátnak választania kellett, hogy melyik élménnyel gazdagodjon.

Azért a visszaútján még belefért a Púposról is egy kép.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *