Idén is nagy sikere volt a balatoni retró hétvégének

A tavalyi kezdeményezés után idén már két alkalomra is meghirdetésre került a Start Nosztalgiával közös balatoni retró hétvégéje. Ezúttal egy Púpos volt az új főszereplő.

Tavaly júliusban a Magyar Államvasutak 150 éves fennállása alkalmából szervezte meg a MÁV-START a Nosztalgia Kft-vel közösen a Nohabot és Szergejeket felvonultató első retró hétvégét a Balaton északi partján. Idén az apropó a 29-es vasútvonal 110 éves jubileuma és a tavaly nyáron még csak félkész állapotban lévő vékony csíkos ex-Y kocsik bevethetősége volt.

A program ezúttal már péntek délután elkezdődött, a Székesfehérvárról 17 órakor induló Tekergő gyorsvonat élén a 224-es Púpos dörrentette el a startpisztolyt, majd szombat reggel folytatódott a dízelparádé a 194-es Szergejjel, az Egyes Nohabbal, és a 628 089-es Kozákkal.

A Nohab szombaton egy olívazöld festésű paklikocsiból és azúrkék gyorsvonati kocsikból álló Tekergővel fordult, a retrósított M62 194 pedig a mozdonnyal tökéletes összhangban lévő sötétkék, vékonycsíkos fülkésekkel ment egy kanyart Székesfehérvár – Tapolca – Székesfehérvár között, majd vasárnap megcserélték a két mozdony szerelvényét.

A 089-es Szergej a teljes hétvégén Kék Hullám sebesvonatok élén buzgálkodott, míg a hatvani Púpos szombaton és vasárnap is egy Tapolca – Balatonfüred személyvonat párral volt látható, majd vasárnap este vele zárult a program, 20:38-kor Tapolcáról induló Tekergővel tért vissza Székesfehérvárra.

Az ismétlés augusztus első hétvégéjén esedékes, a tervek szerint ismét lesz Púpos, ezúttal a zöld-fehér 219-es, újra számíthatunk a 194-es Szergejre is, valamint nagy esély mutatkozik a frissen felújított 019-es Nohab bevetésére.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *