József Attilának Versvonat, vasútbarátoknak két Nohab

Vasárnap, József Attila halálának 80. évfordulóján, Versvonat járt a tragikus emlékű Balatonszárszón. A különvonat hozzávalói között szerepelt két Nohab, és számos favázas nosztalgia vagon is.

A világ végi Kiscséripuszta előtt halad a Versvonat.

Ha ma élne, vajon a 112 éve született költőnk is e mozdonytípus népes rajongótáborát ékesítené? – kérdezhetné halkan a lelkes vasútbarát a hétvégi nosztalgiavonat láttán. Ki tudja… de ha másképp nem is, kis Balázs Altatójában lehet, hogy egy Nohab kürtölne álmában. Mindenesetre vasárnap kettő is megtörte a Balaton déli partjának télies csendjét, ugyanis a szerelvény gőzfűtésének biztosítása miatt két M61-es gépezetre is szükség volt. Így egy a vonat elején, míg a másik a vonat végén kapott szerepet.

A gőzfűtés szépségei. Balatonszemesen várakozik a különvonat szerelvénye.

A különvonat stílszerűen Ferencváros állomásról indult el, és Balatonszárszón tette le utasait, majd forgalmi okokból tovább haladt a szomszédos szemesi állomásra. Itt napközben körüljárt mindkét mozdony, így a visszaúton is az egyes svéd nagyvas domborított elöl, míg hátul az M61 020-as társa zárta a vonat végét.

Alkonyatkor már hazaúton Szárszó határában.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *