Még Plehács is jutott az IGE különvonatára

Magyarországon át közlekedett az IGE különvonata, melyet a hazai szakaszon a Continental Railway Solution üzemeltetett, Giganttal, Transmontanaval és a cég sárga-fekete Plehácsával a szerelvény élén.

A szőnyi Duna-parton rongyol százhússzal a különvonat.

Múlt szombaton odaúton, egy héttel később a visszaútján is hazánkon át közlekedett az IGE Eisenbahn Romantik Sonderzug fantázianevet viselő különvonata, hogy az arra befizetők gőzösözhessenek egy jót a havas Bulgáriában. A vonat Nürnbergből indult és Bécs, Budapest, Belgrád érintésével egészen Szófiáig közlekedett. A magyar szakaszon belül Hegyeshalom – Ferencváros – Cegléd – Kiskunfélegyháza – Kelebia utat tették meg az utasok.

Az MMV Transzmontijával érkezik az IGE vonat Ferencvárosba kevéssel napnyugta előtt.

Míg odafelé egy géppel kelt át az országon a szerelvény, addig a visszaúton ferencvárosi gépcserével már kettő villanymozdony is megmutatta magát a vonat élén. Szombaton a szerb határtól az MMV 610 001-es Transmontanaja, Ferencvárostól pedig a CRS 242 286-os Darazsa húzta a hatkocsis személyvonatot. Egy héttel korábban a START 034-es Gigantja végezte ugyanezt a munkát. Nem mellékesen a CRS Plehácsának ez volt az első útja személyszállító vonat vonómozdonyaként, mióta a cég kötelékébe tartozik.

A gépcserét követően alkonyatkor már a Darázs vitte tovább a balkáni túra résztvevőit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *