Megkezdődött a próbaüzem az 1-es villamos új szakaszán

Hétfőtől tanuló- és próbajáratoktól hemzseg az Etele út. Urbos, Combino, Tátra és UV szerelvény is megfordult már az 1-es villamos új szakaszán. Képes összefoglaló következik.

Múlt hét pénteken gördült ki az első két villamos az Etele útra, hogy elsőként bejárhassák az 1-es villamos legújabb részét. Hétfőtől pedig már minden nap délelőttől kora délutánig zajlik a próbaüzem. Általában Tátrák járkálnak fel-alá a Fehérvári út és az Etele tér között, de megfordulnak napi párszor valamelyik hosszú CAF szerelvénnyel is, sőt, szerdán még egy UV villamos is bejárta néhányszor az új vonalszakaszt.

Jelenleg a villamos járművezetők vonalismereti utazásai zajlanak, az utasokkal végzett próbaüzem várhatóan július 10-én indul majd meg. A peronok a három új megállóban (Bikás park M, Bártfai utca, Kelenföld vasútállomás M) még el vannak kerítve, az utastájékoztató táblák és a Futár kijelzők sincsenek még telepítve.

A Fehérvári út és Kelenföld vasútállomás közötti szakaszt 2017-ben kezdték el építeni, a 8,6 milliárd Forint költségű projekt részeként épült át teljes hosszában az Etele út, 3 új lámpás kereszteződéssel, megújult az Etele park, valamint az Etele téri új végállomáson megépült a 19/49-es vonal felé vezető összekötő vágány eleje. Az 1,7 km hosszú új szakasz, csaknem teljes hosszában füvesített vágányzattal készült el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *