Mozgalmas hónapja lesz a vasútbarátoknak: Nohabbal indult a különvonati szezon a magyar tenger partján

Tombol a májusi forróság, strandidő, Nohab, számtalan különvonat a Balaton körül, és szerte az országban. Máris itt lenne a nyár? Izgalmas hónapja lesz a vasútbarátoknak.

Balatonalmádi, Szúnyog utca. Útban Keszthely felé a különvonat.

Hétfőn három kocsis különvonatával látogatta meg a 17-es Nohab a Balaton északi partját. A vonat a Vasúttörténeti parkból indulva, Székesfehérváron és Tapolcán át egészen Keszthelyig, majd vissza közlekedett. Ezzel kezdetét is vette a májusi forgatag a Balaton körül: Pénteken az IGE különvonata járja körül a tavat, élén az My 1149, M61 010 és a 19-es Nohabokkal. Rögtön másnap már a frissen felújított M40 209-es Púpossal utazhatnak az érdeklődők Tapolcára, a II. Nemzetközi Ikarus Találkozóra. Május 26-ára pedig a Nohab-GM Alapítvány szervezett különvonatot, mellyel a Budapest – Balatonszentgyörgy – Somogyszob – Kaposvár – Fonyód – Budapest útvonalat járják be.

A menetrendi kínálatban még jól látszik, hogy nincs főszezon. Egy fehérvári személyvonat csattog a Tihanyi-félsziget tövében.

Csak egy klasszik Csörgő vitézkedett aznap az északi parton. A 106-os viszi személyvonatát Tapolcára.

Különvonatok nem csak a Balaton térségében lesznek a hónapban: Csütörtökön gőzfelhős kirándulás várható a Budapest – Esztergom – Komárom – Székesfehérvár – Budapest útvonalon, és délután még a Venice Simplon-Orient-Expressz és az IGE különvonata is megteszi a Hegyeshalom – Budapest utat. Szombaton a már említett Púposos menet mellett, az IGE-túra folytatásaként, az My 1149-es és a Hatos Nohab viszi különvonatát Aszódon át Balassagyarmatra, majd a vasárnapi hazaúton a 6-os helyett 20-assal Hegyeshalomig.

Szerencsére még pont napnyugta előtt ért a különvonat a jól bevált örvényesi fotóhelyhez.

Május 18. és 21. között a PTG Tours szervez pünkösdi országjárást angol vasútbarátoknak a Kárpát Vasút 22-es Nohabjával, Bobóval, Giganttal, Ludmillával, Szöcskével, Púpossal, Szergejjel, Sulzerrel és az egyik ex-DB V90-essel. Lesz iparvágány és üzemlátogatás a Dunai-Finomítóban, Dombóváron, Foktőn, a Dunaferrben, Székesfehérváron és a bajai kikötőben. A különvonattal többek között bejárják az 5-ös, 40-es, 42-es, 43-as, 44-es, 45-ös, 46-os, 50-es, 60-as, 65-ös, 150-es, 153-as és 154-es vasútvonalakat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *