Néhány hétig Szergejjel dübörögnek a Kisalföld gyorsvonatai

Előre láthatóan két hétig remot Szergej viszi a Győr és Szombathely között közlekedő gyorsvonatok egy részét. Kedves utasok, vasútbarátok és fotósok, MTU motor dübörgésre felkészülni!

Pápa állomás bejáratához érkezik péntek reggel a nap első szergejes gyorsvonata.

Egy szokványos személyvonat Ménfőcsanak megálló-rakódelyről.

A MÁV-START mozdonyvezető gyakornokainak típusismereti oktatása, és vezetési gyakorlatának biztosítása érdekében a 9297 – 9292 és a 9203 – 9206-os vonatpárokon Győr – Celldömölk valamint Celldömölk és Győr között a megszokott, remotorizált Csörgők helyett az M62,304-es gépóriás teljesít szolgálatot a következő néhány hétben. A vonatokon a Szergej mögött három zöld-sárga színű, GySEV Schlieren kocsi díszeleg, így a szinte makulátlan festésű dízelmozdony, és az igencsak élénk színű vagonok összhangja nem mindennapi fotótémát biztosít a környék vasútbarátainak.

Vaszart hagyta el Pápa felé a 9292-es gyorsvonat.

Ménfőcsanak felsőn visszhangzik a sorompó környéke a Szergej kellemesen fülsiketítő robajától.

A 10-es vonal mindennapjai az elmúlt időszakban eléggé szürkének bizonyultak, mióta kivették a Ludmillákat a gyorsvonatok fordáiból, szinte semmi említésre méltó fotótéma nem volt látható. A személyvonatok egy részén Bzmotokkal utazhatunk, míg a gyorsvonatokra és a többi személyre leggyakrabban halberstadti kocsik és egy M41-es mozdony jut. A közeljövőben esedékes 20-as vonali vágányzáraknak köszönhetően várható még néhány érdekesebb tehervonat a Metrans konténeresei mellett, talán még villanygépes átemelésekbe is bele lehet majd néhányszor futni a Kisalföld ezen részén.

A pápai légibázis mellet lopakodik az egyik csörgős-halbis szombathelyi gyors.

A nap utolsó gyorsvonata startolt el Győrből. A Fehérvári úti sorompónál tempózik a szovjet óriás.

A gyakornok kollégáknak jó dübörgést és sikeres hatósági vizsgát kívánunk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *