Nohabokba csomagolt élményvonat szendvics járt Szentendrén

Szombaton a szentendrei HÉV köré irányította a vasútbarátok és a Nohab-rajongók figyelmét a MÁV Nosztalgia: Pestről Óbudán át a Dunakanyar kapujáig duruzsoltak a svéd dízelek.

Csillaghegyen suhan a különvonat Szentendre felé.

Szentendre, végállomás.

A tömeg már feloszlott, sokan a városban sétáltak, mások a héves járműveket tekintették meg.

A hétvégén nagyszabású járműparádét rendeztek a Vasúttörténeti Parkban: idén ünnepelte 150 éves fennállását a Magyar Államvasutak, valamint 25 éves korba lépett a MÁV Nosztalgia. A Füstiben tartott rendezvény mellett különvonatok is közlekedtek a program részeként, melyek közül talán a legérdekesebb a Szentendrére látogató Nohabok voltak. Ugyan tavaly már anyagolt a vonal egy szakaszán a Kárpát Vasút Sziget-matricás gépe, de személyszállító vonat élén most először debütáltak a csíkos “hatlábúak” a HÉV-en.

A negyedik vágányon a különvonat szerelvénye pihent, még az elsőn a Batthyány térre induló vonatok forgolódtak.

Hazafelé is sokan érdeklődtek az errefelé ritka látványosság iránt…

…amelyben a szokásos étkezőkocsi helyett a Déli Vasút egykori kalauzkocsijában szolgáltatták a frissítőt.

A különvonat, elől a 017-es Nohabbal, természetesen a Nyugati Pályaudvarról indult, majd az Újpesti vasúti hídon kelt át Óbudára. Innen egy irányváltással a 020-as vitte le a szerelvényt az aquincumi összekötő vágányon Kaszásdűlőre, majd az ismételt irányváltást követően egy békásmegyeri és egy szentendrei személyvonat között, újra a 017-essel az élen, folytatódott az út Szentendrére. A visszaindulásig lehetőség volt megtekinteni a járműskanzent, valamint ez érdeklődők előtt nyitva állt a HÉV szerelvények motorszínje is.

Délutáni csendélet a perontető alól.

A legkisebb korosztály is megcsodálhatta a Nohabok vezetőállását.

Budakalászon halad a különvonat, háttérben a Pilissel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *