Panoráma és Vulkán: Nohab fogathajtás a Balaton körül

A korábbi évekhez hasonlóan 2017 is Nohab-parádéval zárult. Most is a nyolc svédacél volt a főszereplő, hogy két különvonat élén jussanak el a géptípusok fővárosába.

A Vulkán kanyarog Füle határában.

Nohab-simogató lvl 99. Ezúttal a rakodóvágányon.

A Vulkán névre keresztelt gyorsvonat a 19-es, 21-es, 22-es, 17-es négyesfogattal, míg a Panoráma az M61,006; M61,010; M61,020; M61,001-es Nohabok által jutott el Tapolcára. Kelenföldről elrajtolva a két szerelvény egy darabig egymás mellett haladt, így a szerencsésebb fotósoknak lehetősége nyílt a nem mindennapi együttállás megörökítésére. Sajnos nekem sikerült kifogni, talán az egyetlen olyan helyet, ahol nem voltak szinkronban a különvonatok… sebaj, a többségnek azért összejött!

A Tihanyi-félsziget tövében, Aszófőt elhagyva halad Mr. Narancs különvonata.

A négy egyforma csíkos volt a főszereplő a Panoráma élén.

Székesfehérvárról, egy rövid pihenőt követően, újra egyszerre indultak el, majd a Panoráma a Balaton déli partján, Balatonszentgyörgyöt érintve, a Vulkán pedig a jól bevált északi oldalon haladva érkezett meg az ünnepség helyszínére. Itt avatták fel Négyeske frissen felújított torzóját, majd a rakodóvágányra felsorakozva megkezdődhetett az egész délután át tartó mozdonysimogatás.

Célegyenesben a Vulkán. A testvérvonata már várta, hogy együtt járjanak be Tapolcára.

A címeres tizenhetes magányosan vette birtokba a tapolcai líravágányt, hogy visszatérjen a vonatára.

Napnyugtára újra hadrendbe álltak a gépek a két különvonat élén. A változatosság kedvéért, visszaúton a Panoráma döngette végig az északi partot, vulkáni testvére Siófok felé kerülve érkezett vissza Kelenföldre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *