Változatos önismétlés: egy harmadik kisdácsiával is megpróbálták

Helyszín ugyanaz, fuvar változatlan, papíron a mozdony típusa sem tér el. Viszont ami először kék volt, fakó narancsra változott, abból is a másodikat fogyasztják épp.

Győr-Rendező – Nyergesújfalu az MTMG Zrt. egyik állandó teherfordája. Általában a Tízes Nohabot vetik be, de mostanság Szajol környékén van dolga, csak ritkán kap kimenőt. Ezért az elmúlt hetekben Dácsiára váltott a cég. Először a Rak-Trans kék csodájával próbálkoztak, de az a cél előtt párszáz méterrel feladta a küzdelmet. Aztán gyorsan szereztek a Nosztalgiától egy Trimanos Dákot (439 017), ami szintén problémásnak bizonyult, egy várpalotai kanyar közben Nagyszentjánoson halt le a gép.

A nap is kisütött, mire késő délután Dunaalmásra ért a tehervonat.

Így erre a hétre megint új masina után kellett néznie az MTMG-nek. Gondolták, legyen újra a Triman Kft. egy másik kis románja az, harmadszor csak nem fürödnek be vele. Valljuk be, kissé merész lépés volt, de minden jel szerint bevált a dolog. Azóta túl van egy Székesfehérvár – Győr-Rendező fuvaron, és már a második nyergesi munkát is gond nélkül letudta.

Időközben megjavították a Szentjánoson betegeskedő Dácsiát, így valószínűleg hétfőn befejezi amit múlt szombaton elkezdett: eljuttatja azt a két tartályt Várpalotára. Csak óvatosan a bakonysárkányi emelkedővel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *